Duitse tuinbouworganisaties noemen Nederland voorbeeld voor energietransitie

De Duitse tuinbouworganisaties hebben een aantal maatregelen ingediend bij de Duitse overheid om de tuinbouw toekomstperspectief te bieden. Eén aanbeveling van het rapport Zukunft Gartenbau is het sterk stimuleren van het innovatiebeleid voor energietransitie voor de glastuinbouw. Daarbij is Kas als Energiebron als voorbeeld genoemd.

In het Duitse toekomstrapport Zukunft Gartenbau wordt een sterke aanbeveling gedaan om tuinbouwwetenschappen te laten terugkeren bij universiteiten en hogescholen. Om de toekomst van de Duitse tuinbouw en voedselzekerheid te garanderen moet Duitsland een grotere rol gaan spelen bij de ontwikkeling van tuinbouwteeltsystemen, vinden Duitse tuinbouworganisaties. 

Duitsland kent het innovatieprogramma ZINEG, maar dit initiatief is op de achtergrond gekomen. Dat is het federale programma om de energie-efficiëntie en CO2-besparing in de tuinbouw te verhogen. Er is een ZINEG-2 programma nodig dat aansluit bij Nederlandse ervaring, schrijven de auteurs.

Lees verder op de website van Groenten & Fruit.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer