Themamiddagen Het Nieuwe Telen voor Phalaenopsistelers (VOL)

Datum woensdag 15 mei 2024
Tijd 12:00 t/m 15:30
Locatie Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier

De data 15 en 29 mei zijn volgeboekt, maar er kan nog wel worden ingeschreven voor de Priva-training op 26 juni en 10 juli.

Voor Phalaenopsistelers is het toepassen van de principes van Het Nieuwe Telen soms lastig. Phalaenopsis is een CAM-plant, de huidmondjes zijn op andere momenten gesloten dan bij C3- planten (bijna alle andere planten). Dit heeft gevolgen voor de verdamping, de vochtproductie en vochtafvoer, de monitoring en de instellingen van de klimaatcomputer.

Kas als Energiebron en Priva organiseren op 15 en 29 mei twee op elkaar aansluitende interactieve themamiddagen waarin specifiek ingegaan wordt op Het Nieuwe Telen voor Phalaenopsis met een Privacomputer.  Daarbij komen o.a. onderstaande vragen aan de orde:
•             Hoe verdampt Phalaenopsis in de nacht en overdag? Hoe kan ik de verdamping 
              aansturen? 
•             Wanneer ontstaat waterstress? 
•             Wat moet ik monitoren om te zien wanneer de plant in stress raakt?
•             Wanneer moet ik ontvochtigen? En wat zijn dan de opties?
•             Welke computerinstellingen kan ik gebruiken om zo goed mogelijk gebruik te maken van kennis uit Het Nieuwe Telen?

Programma
12.00 uur    Ontvangst met lunch, aangeboden door Priva
12.30 uur    Interactieve sessie Het Nieuwe Telen voor Phalaenopsis
15.30 uur    Afsluiting

Locatie
Priva, Zijlweg 3, 2678 LC De Lier

Kosten
Deze middagen worden kosteloos aangeboden door Kas als Energiebron. Indien u deelneemt, verwachten we dat u beide bijeenkomsten aanwezig bent.

Aanmelden
Aanmelden is niet meer mogelijk, de themamiddagen zijn volgeboekt.

Binnenkort gaat de inschrijving open voor soortgelijke themamiddagen bij Ridder. De themamiddagen bij Hoogendoorn zijn inmiddels vol, maar bij veel belangstelling zullen we extra data plannen. Als u voor een van beide belangstelling heeft, kunt u dit aangeven bij Izwinkels@glastuinbouwnederland.nl.

Annuleren
Bent u onverhoopt verhinderd, geef dit dan door via izwinkels@glastuinbouwnederland.nl.

Beeldmateriaal
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@kasalsenergiebron.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Ilse Zwinkels, telefoon 085 003 64 00, mobiel 06 391 110 60, e-mail info@kasalsenergiebron.nl.