Cursusaanbod

Introductiecursus HNT voor telers

In de introductiecursus leert u hoe u HNT kunt toepassen op uw bedrijf, zonder dat het nodig is te investeren in nieuwe technieken. Tijdens de acht cursusbijeenkomsten maakt u kennis met de theoretische achtergronden van HNT en leert u hoe dit op uw eigen bedrijf in de praktijk kan worden gebracht.

Teeltgroep: Groente, sierteelt en zachtfruit
Startdatum: 28 september 2023
Vervolgdata: 12 oktober, 26 oktober,  9 november, 23 november,  7 december, 21 december, 11 januari
Locatie: Vertify, Honselersdijk

Teeltgroep: Tulp
Startdatum: 22 juni 2023
Vervolgdata: 29 juni
Locatie: Poco Mas: Noordhoek 19, Roelofarendsveen

Kosten: €895,-

Cursus Duurzaam telen, wat is haalbaar?

Tijdens deze cursus die we samen met AAB ontwikkeld hebben, nemen we u als glastuinbouw ondernemer mee in de technische mogelijkheden voor de energietransitie. We zullende de huidige mogelijkheden laten zien aan de hand van een aantal voorbeelden en berekeningen. Daarnaast schetsen we de mogelijkheden richting de toekomst. Ook laten we aan de hand van een aantal scenario’s zien wat de gevolgen zijn van mogelijke ontwikkelingen in de energiemarkt en de regelgeving zodat u de impact direct goed inzichtelijk krijgt.

Datum: nog niet bekend
Locatie: nog niet bekend

Vervolgtraining HNT voor telers

De vervolgtraining van vier of meer bijeenkomsten is bedoeld voor telers die de basiscursus HNT al hebben gevolgd. Centraal in de bijeenkomsten staan de vragen die de deelnemers hebben over de toepassing van de basisprincipes van HNT in de praktijk. Daarnaast wordt de werking van de basisprincipes nogmaals kort toegelicht.

Datum: nog niet bekend
Locatie: nog niet bekend

Kosten: €375,-

Cursus HNT voor niet-telers

Series van drie bijeenkomsten, speciaal voor (teelt)specialisten/adviseurs, leveranciers en andere geïnteresseerden in HNT. Vooral voor mensen die sparren met telers over de teeltstrategie of het kasklimaat is de cursus interessant.

Startdatum: 11 september 2023
Vervolgdata: 25 september,  9 oktober
Locatie: Vertify (voorheen de Demo kwekerij): Zwethlaan 52, 2675 LB Honselersdijk

Kosten: €495,-

Academy & Masterclass trajecten

In de academy wordt aangesloten bij de Fossielvrij onderzoeken. Deze worden intensief gevolgd en verbonden met zowel de huidige praktijk als de basisprincipes van Het Nieuwe Telen. De verbinding met de praktijk wordt gelegd door inbreng door de deelnemers zelf met voorbeelden uit hun eigen bedrijf. De basisprincipes van HNT worden toegelicht en uitgelegd door de cursusleider.

In de masterclass worden groepen telers bijgepraat in de basisprincipes gecombineerd met praktijk professionals. Hierdoor krijg je een goede verbinding met de laatste ontwikkelingen uit de praktijk en de verbinding met de deelnemers. Thema’s die hierin vaak aan bod komen zijn: schermen, ontvochtiging, belichten met Led, opslag.

Datum: nog niet bekend
Locatie: nog niet bekend

Cursus Weerbaar telen

Weerbaar telen is de basis van IPM (Integrated Pest Management) om met een minimale inzet van correctiemiddelen het gewas gezond te houden. In de cursus van vier bijeenkomsten wordt de samenhang van de factoren die de plantgezondheid beïnvloeden duidelijk.

Datum: nog niet bekend
Locatie: nog niet bekend

Kosten: €500,-
Vragen over het cursusaanbod?
Robert Solleveld
Themaspecialist Energie
06 391 110 70