LichtEvent 2024 over onder meer aanschaf LED en dynamisch belichten

Welk spectrum is het beste voor mijn gewas? Waar moet ik technisch gezien op letten bij de aanschaf en installatie van LED-belichting? Hoe moet ik ermee telen? Wat verandert er in het klimaat bij full LED-belichting en hoe reageert een gewas daar qua verdamping op? Wat is dynamisch belichten, wat kan het opleveren en kan mijn gewas er wel tegen? Daarover gaat het LichtEvent 2024 op 27 maart in Bleiswijk.

Het LichtEvent is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken rondom (LED-) belichting en licht en daarover te discussiëren. Het evenement wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen, Delphy Improvement Centre en Plant Lighting in het kader van het programma Kas als Energiebron.

U kunt deelnemen aan meerdere workshops over o.a. recent onderzoek rondom (LED-)belichting en kasproeven bezichtigen bij Delphy en/of WUR. U kunt zelf uw voorkeuren opgeven voor de te volgen workshops en rondleidingen. Daarnaast kunt u de informatiemarkt met onder andere diverse LED-leveranciers bezoeken.

Programma
12.30 uur: Ontvangst
13.00 uur:

  • Welkom en toelichting ontwikkelingen rondom energie in de glastuinbouw door Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland)
  • Hoe kijken de retail sector en consument aan tegen belichting in de nabije toekomst met de huidige duurzaamheidsvraagstukken?

13.45 uur: Workshopronde 1
14.45 uur: Pauze en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt
15.30 uur: Workshopronde 2
16.30 uur: Workshopronde 3
17.30 uur: Diner en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt

Bekijk het volledige overzicht van alle workshops.

Aanmelden
U kunt zich online aanmelden. Deelname bedraagt € 30,00 excl. BTW, bij directe betaling via iDEAL. Ontvangt u liever een factuur, dan zijn de kosten € 37,50 excl. BTW (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 25 maart, 12.00 uur. Het LichtEvent is gericht op telers. Bent u geen teler dan is uw aanmelding onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien wij uw aanmelding hierdoor moeten annuleren krijgt u uiterlijk maandag 25 maart bericht hierover.

Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering vóór 25 maart , 12.00 uur wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer