De laatste jaren is er onder glas een sterke uitbreiding van de teelt van houtig kleinfruit, waaronder bramen en frambozen. Het areaal van bramen en frambozen in de vollegrond, bedekte teelt en onder
Lopend
In de Alstroemeria teelt, een relatief licht belichte en koude teelt (160 KWh/m 2 /jaar elektra en 15 m 3 /jaar gas voor warmte) leeft de wens om de teelt te vernieuwen en te verduurzamen, met verhogi
Lopend
De winterlichtkas is ontwikkeld met als doel een hogere lichtdoorlatendheid in de winter. In het project voor de ontwikkeling en teeltdemonstratie van de winterlichtkas is voorzien in een jaarrond tee
Lopend
De 2SaveEnergy kas is een kas met een hoog isolerend dek bestaande uit glas met aan één zijde een vast, hoog transparante folie voor extra isolatie. In 2015 en 2016 is met een tomaten- resp. komkommer
Lopend
Al langer bestaat het idee dat er assimilaten verloren gaan in de productie bij o.a. tomaat door ‘te veel’ blad dat bovendien ook nog eens verwijderd wordt. Er kan elektriciteitsbesparing en/of meer p
Lopend
In proeven bij het Improvement Centre op 1000 m2 is aangetoond dat het telen van lisianthus op substraat (kokos in gronddoekgoten op eb/vloed) goede producties geeft. Substraat biedt mogelijkheden om
Lopend
Teeltwijzen die teveel gericht zijn op terug dringen van gewasverdamping en onvoldoende rekening houden met de continue voorziening van nutriënten zoals Ca kunnen vocht gerelateerde gewas problemen ve
Lopend
Uit het project “Verbetering lichtinval winterlicht” blijkt dat het mogelijk is om in de winter in totaal meer dan 10% extra natuurlijk licht in de kas op het gewas te krijgen. Omdat de resultaten van
Lopend
Naar aanleiding van resultaten over onderzoeken rondom toevoer van o.a. droge buitenlucht en (led-)belichting in alstroemeria, wil Tesselaar B.V in Heerhugowaard in het volgende belichtingsseizoen op
Lopend
Het doel is het uitwerken en toepassen van een teeltstrategie voor lisianthus waarbij minimaal 35% energie en 90% gewasbeschermingsmiddel wordt bespaard. Er is minder dan 2% uitval en de kwaliteit en
Lopend