1. BEST-kas laat goede resultaten zien met houtig kleinfruit
    Auteur: Frank Kempkes (WUR)

    In het voor- en najaar, met respectievelijk het ras Diamond Jubilee (framboos) en Loch Tay (braam), zijn vorig jaar twee teelten uitgevoerd in de BEST-kas. Dit is een multi-tunnel kas gedekt met noppe

    Geplaatst op: 03-03-2021

  2. Aardbei in balans met verse doordragers; op weg naar nieuwe teelt?
    Auteur: Stijn Jochems (Delphy)

    Gedurende de teelt is veel nieuwe kennis opgedaan over de assimilatenbehoefte van de planten. Hoewel aardbei bekend staat als een koude teelt, is voor het telen in balans een strategie nodig waarbij h

    Geplaatst op: 06-11-2020

  3. Weinig effect CO2 in winterteelt met framboos
    Auteur: Jan Janse (Wageningen University Research Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen)

    Licht en CO2 In een winterteelt is bij Wageningen University Research Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen het effect van CO2 en lichtintensiteit bij de frambozenrassen Kwanza en Lagorai onderzoc

    Geplaatst op: 24-06-2020

  4. Frambozenteelt in nieuw ontworpen BEST kas
    Auteur: Frank Kempkes (Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw)

    Nieuw kasconcept Daarom is nagedacht over een nieuw kasconcept dat een “beperkte” investering vraagt, zo’n 50% energie bespaart ten opzichte van een eenvoudige glazen kas en geschikt is voor gewassen

    Geplaatst op: 28-05-2019

  5. Veel meer winterproductie onder diffuus glas bij braam
    Auteur: Jan Janse en Kees Weerheim (Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw)

    Groot onderzoek Vanaf half september is bij zowel braam als framboos een uitgebreide proef uitgevoerd onder diffuus en helder glas met drie verschillende LED-lichtspectra en twee rassen, om de effecte

    Geplaatst op: 30-04-2019

  6. Nieuw licht op bramen en frambozen onder glas
    Auteur: Jan Janse en Kees Weerheim (Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw)

    Sowieso hebben telers van deze gewassen nog zeer veel vragen over de optimale temperatuur in verschillende gewasstadia, CO 2 -gehalte, belichtingsduur, diffuus glas, enz. Daarom wordt de komende maand

    Geplaatst op: 05-10-2018