Project ‘Tomatenproductie sturen van blad naar vrucht’ gestart

Het project ‘Tomatenproductie sturen van blad naar vrucht’ is op maandag 12 oktober met het planten van Brioso bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk van start gegaan. De grote BCO heeft op 21 oktober de stand van het gewas beoordeeld.

De derde tros staat in bloei. Door aangepaste voeding, in vergelijking met verleden jaar, staat het gewas er nu generatiever bij. Naast de controle met 33% bladpluk wordt in twee behandelingen met 55% bladpluk begonnen, om dit uiterlijk in februari terug te brengen tot 44% en 33%. Er wordt 18 tot 19 uur belicht met 185/190 μmol m-2 s-1.

De ervaring van verleden jaar leert dat zo in de winter productiewinst en energiebesparing mogelijk is. Zeker in de winter, maar natuurlijk ook later, worden intensieve metingen aan onder meer het gewas, fotosynthese en suikergehalten gedaan om kennis op de doen. Deze kennis kan dan worden vertaald naar teeltstrategieën en andere gewassen.

Dit project is gefinancierd vanuit het programma Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Lees via onderstaande link meer over dit project.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer