Meld uw interesse voor een regionale waterstofinfrastructuur

In het afgelopen jaar is gebleken dat veel tuinders interesse hebben in de mogelijke toepassing van waterstof. Hynetwork services (HNS), dochter van Gasunie, coördineert de aanleg van het hoofdtransportnet en wil weten welke aftakkingen naar de toekomst toe nodig zijn. Daarom vragen zij aan partijen die geïnteresseerd zijn in waterstof om zich te melden, zodat zij een volledig overzicht krijgen van regionale/lokale mogelijkheden.

Sinds anderhalf staat waterstof steeds nadrukkelijker op de agenda van Glastuinbouw Nederland en Kas als Energiebron. Hierin trekken we samen op met Blue Terra als kennispartner. Waterstof lijkt een techniek die op het eerste oog nog ver weg is, maar er worden nu al keuzes gemaakt die van invloed kunnen zijn op de toekomst van onze sector. Waterstof vormt één van de alternatieve verduurzamingsopties in de energiemix van de toekomst. Zeker voor gebieden met beperkingen omtrent geothermie, restwarmte en netcapaciteit kan waterstof een cruciale aanvulling zijn.

Dat begint bij het vormgeven van een waterstofnetwerk. Het startschot is gegeven voor de aanleg van het hogedruktransportnet voor waterstof met onder meer backbone en Delta Rhine Corridor. Hynetwork services (HNS), dochter van Gasunie, coördineert de aanleg van het hoofdtransportnet.

Nu in actie komen
Hoewel de toepassing van waterstof pas wordt verwacht over een termijn van 5 jaar voor zakelijke verbruikers, is het zaak om nu al in actie te komen. Laat nú uw interesse laten blijken als u waterstof als kans voor stráks in de toekomst ziet. Deze aanmelding bij Hynetwork Services geeft geen verplichtingen, maar opent wel de deur naar een mogelijke regionale infrastructuur.

Aanmelden
U dient u twee formulieren te downloaden en invullen:

Om het werk te beperken en vergemakkelijken, hebben we een overzicht gemaakt met invulsuggesties. Zie hiervoor ingesloten bijlage.

Verzenden
Om aan te melden download u beide formulieren, vult u deze in een stuurt u deze per e-mail naar info@hynetwork.nl.  Het verzoek is om een kopie (CC) te sturen naar waterstof@glastuinbouwnederland.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Arjen de Jong, telefoon: 06 303 688 27.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer