EnergiekEvent verplaatst van april naar 16 september 2020

De organisatoren van het jaarlijkse EnergiekEvent, Kas als Energiebron, Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw en Delphy Improvement Centre, heb-ben vanwege de coronacrisis besloten om de bijeenkomst te verplaatsen naar woensdag 16 september 2020. De oorspronkelijke datum was 23 april.

Het event stond weliswaar gepland voor ná 6 april, de datum waarop de huidige maatregelen van het kabinet mogelijk worden versoepeld, maar zeker is dat allerminst. Bovendien zullen de gevolgen van de huidige maatregelen nog volop aanwezig zijn. Daar komt bij dat de prioriteit bij zowel de doelgroep als de organisatoren op dat moment nog niet ligt bij het bezoeken van een dergelijk evenement. Daarom achten de organisatoren het beter om het EnergiekEvent over de zomer heen te tillen. Gekozen is voor een datum net voor het stookseizoen.

Nieuwste ontwikkelingen
Al vele jaren is dit event de ideale gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen over energie in de glastuinbouw. Erop vertrouwend dat de situatie in Nederland en in de glastuinbouw op dat moment is genormaliseerd, is het advies om de datum van woensdag 16 september alvast te noteren.
Onderzoekers en ondernemers praten de deelnemers bij over de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Het is mogelijk om deel te nemen aan diverse workshops en projecten te bezoeken in de kassen van Wageningen Wageningen University & Research en Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. Aan bod komen onder andere: veel aspecten van Het Nieuwe Telen, CO2-voorziening, energiezuinig belichten en nieuwe energiezuinige kassen.

Programma en inschrijvingsformulier volgen later dit jaar. Bekijk hier een impressie van het event in 2019.

Meer nieuws