Cursus 'Toepassen van Het Nieuwe Telen' voor gebruikers Ridder Computers

Heb je een Ridder-computer en wil je leren om de principes van Het Nieuwe Telen beter te gebruiken? Na twee cursussen ‘Toepassen van Het Nieuwe Telen’ bij Priva en twee bij Hoogendoorn gaat op 9 januari deze cursus ook bij Ridder van start.

Veel telers hebben inmiddels een cursus ‘Het Nieuwe Telen’ gevolgd. Deze kennis moet dan ook toegepast worden: het wegschermen van uitstraling, het luchten op de luwe-  én de windzijde, en meer schermen zijn inmiddels normaal geworden. Beide zijn eenvoudig in te stellen. Maar om vervolgstappen te zetten (bijvoorbeeld het efficiënt afvoeren van vocht of het afstemmen van etmaaltemperatuur en lichtsom) is meer kennis van de klimaatcomputer nodig. De meeste klimaatcomputers hebben daarvoor vele mogelijkheden, die niet altijd bekend zijn bij de teler.

In deze cursus wordt ingegaan op de verschillende soorten instellingen die handig zijn bij het toepassen van de kennis uit Het Nieuwe Telen. De inhoud van de lessen:

  • korte samenvatting van de belangrijkste principes van Het Nieuwe Telen
  • welke instellingen zijn er in de Ridde-rcomputer handig en mogelijk om deze principes toe te passen? Hoe zorg ik voor een rustig, stabiel klimaat?
  • Wat is het effect van de nieuwe instellingen? Dit laatste bekijken we aan de hand van grafieken van de deelnemers.

Aanmelden voor de cursus kan via dit formulier.

Meer nieuws Het Nieuwe Telen