1. CO2 dosering met beperkte en grote stap omlaag

    Doel Aantonen dat met een beperkte CO2 dosering toch een goede productie kan worden gehaald. Met de kennis uit dit onderzoek kunnen telers zuiniger omgaan met CO2 in de bestaande kassen. Anderzijds mo

    Lopend

  2. Besparing op aardgas voor CO2-dosering

    In de zoektocht naar externe CO2 bronnen komt de vraag terug vanuit o.a. overheid, NGO’s en afvalbedrijven wat met externe CO2 levering aan aardgas bespaard kan worden. Hierbij wordt het getal van 7 m

    Lopend

  3. Optimalisering CO2 benutting en dosering

    In de afgelopen jaren is de input van fossiele energie in de glastuinbouw gestaag gedaald door ontwikkelingen zoals Het Nieuwe Telen en het gebruik van aardwarmte. Daardoor neemt ook de beschikbare ho

    Lopend

  4. Nieuw licht op houtig kleinfruit

    De laatste jaren is er onder glas een sterke uitbreiding van de teelt van houtig kleinfruit, waaronder bramen en frambozen. Het areaal van bramen en frambozen in de vollegrond, bedekte teelt en onder

    Lopend

  5. Minimaal energiegebruik alstroemeria (praktijkproef)

    Naar aanleiding van resultaten over onderzoeken rondom toevoer van o.a. droge buitenlucht en (led-)belichting in alstroemeria, wil Tesselaar B.V in Heerhugowaard in het volgende belichtingsseizoen op

    Lopend