1. Optimalisering CO2 benutting en dosering

    In de afgelopen jaren is de input van fossiele energie in de glastuinbouw gestaag gedaald door ontwikkelingen zoals Het Nieuwe Telen en het gebruik van aardwarmte. Daardoor neemt ook de beschikbare ho

    Lopend

  2. Huidmondjes belangrijkste weerstand bij CO2 opname
    Auteur: Dennis Medema

    Uit metingen in roos en freesia van CO2 in de lucht boven en tussen het gewas blijkt dat de weerstand van de lucht in en boven het gewas nauwelijks een rol speelt. De menging van CO2 is over het algem

    Geplaatst op: 06-02-2017

  3. CO2-benutting paprika en tomaat

    Uit proeven bij Demokwekerij in Honselersdijk bleek dat paprika CO2 beter benut als het in een vroeg stadium van ontwikkeling een lage CO2-dosering krijgt toegediend. Op basis van de metingen tot nu t

    Geplaatst op: 30-05-2014

  4. 'Bewust omgaan met CO2-doseren'
    Auteur: Arie de Gelder van WUR Glastuinbouw

    Onlangs verscheen het rapport ‘CO2 niet meer dan genoeg’ over onderzoek naar CO2-dosering in tomaat dat in 2012 plaatsvond. De doelstelling van de praktijkproef, om met minder CO2 toch een goede produ

    Geplaatst op: 27-03-2014

  5. AirQ

    In dit onderzoek worden over drie seizoenen bij drie gewassen (roos, tomaat en phalaenopsis), variërend in o.a. CO2 dosering, in voorjaar, zomer en winter gestandaardiseerde metingen van gassen (NOx,

    Afgerond