SDE+ opent op 31 maart

Ook in 2015 stelt de minister van Economische Zaken weer € 3,5 miljard beschikbaar voor het stimuleren van hernieuwbare energieprojecten via de subsidieregeling SDE+. De regeling voor 2015 is op vrijdag 6 februari 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.

Via de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de groei van hernieuwbare energie. Het budget van € 3,5 miljard staat open voor alle gepubliceerde categorieën en kent dit jaar 9 fases. De subsidie loopt per fase op. De eerste fase start op 31 maart om 9:00 uur. De regeling sluit op 17 december 2015 om 17:00 uur. Bedrijven en (non) profit instellingen kunnen gebruik maken van de regeling.

Een aantal wijzigingen ten opzichte van 2014 zijn:

•De productiegegevens van alle categorieën hernieuwbare energie worden weergegeven in kWh.

•De subsidie voor aanvragen in de categorieën ‘Wind op land’, ‘Wind op verbindende waterkeringen’ en ‘Wind op land 1-op-1 vervanging’ is afhankelijk van de windsnelheid in het gebied waar de windmolens worden geplaatst. Op de kaart ‘Windsnelheid per gemeente in Nederland ’ zijn alle gemeentes in Nederland ingedeeld in vier windsnelheidscategorieën.

•De mogelijkheid voor banking wordt uitgebreid: productie die hoger is dan de maximaal subsidiabele productie kan worden meegenomen naar een volgend jaar.

De verwachting is dat de wijzigingen in de SDE+ 2015 een positief effect zullen hebben op het halen van de doelen voor hernieuwbare energieproductie van 14% in 2020 en 16% in 2023.

Meer informatie

Meer subsidie nieuws

MEI-regeling 1 december open

Van 1 december 2017 tot en met 15 januari 2018 kunnen aanvragen worden ingediend voor de subsidieregeling marktintroductie energie-innovaties (MEI).…

Lees meer