Pieter Jan Vreugdenhil van RijnPlant: 'Gelijkmatiger kasklimaat dankzij Het Nieuwe Telen'

Als kraamkamer van de productie van potanthuriums over de hele wereld, doet RijnPlant Breeding in De Lier geen enkele concessie aan de kwaliteit. Sinds de overname in 2015 door Dümmen Orange ligt de focus volledig op de ontwikkeling van nieuwe rassen en de opkweek van uitgangsmateriaal van anthurium, bougainvillea en heliconia. De klantwens staat voorop. Sinds 1 januari 2016 zijn die klanten alleen kwekers.

Pieter Jan Vreugdenhil is één van de twee teeltvertegenwoordigers voor de klanten van RijnPlant, naast Martin van Noort. Hij werkt intensief samen met de twee teeltmanagers op de 12 ha grote locatie Hofzichtlaan in De Lier. Samen met collega’s Paul Jansen en Leon van Rijn volgde hij in 2015 de cursus Het Nieuwe Telen. “We hebben in twaalf maanden tijd gerichte stappen gezet”, zo kijkt Pieter Jan terug.

Bekijk hier het volledige profiel waarin Pieter Jan Vreugdenhil vertelt over zijn ervaringen met de cursus Het Nieuwe Telen en wat dit aan voordelen heeft opgebracht voor RijnPlant.

De komende tijd verschijnen meerdere profielen waarin ondernemers een innovatie kas-concept toelichten. Bekijk hier dat overzicht.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer