Nieuwsmail Kas als Energiebron in tijd van coronacrisis

Roger Abbenhuijs

Elke twee weken verschijnt er een nieuwsmail van Kas als Energiebron met daarin een opsomming van de berichten die de afgelopen weken zijn gepubliceerd op de website. Als gevolg van de coronacrisis is het aanbod van berichten aanzienlijk kleiner dan normaal. Dat verklaart de bescheiden omvang van deze nieuwsmail.

Nog voor de eerste maatregelen van het kabinet, eind vorige week, werd door Glastuinbouw Nederland al het besluit genomen dat in de komende weken geen bijeenkomsten met meer dan vier personen worden georganiseerd. Dat betekent dat onder andere diverse bijeenkomsten van BCO’s geen doorgang konden of kunnen vinden. Na de afgekondigde restricties en adviezen van het kabinet een dag later en vooral van begin deze week, zijn dergelijke bijeenkomsten tot 6 april sowieso niet aan de orde. Hoe de situatie op dat moment zal zijn is uiteraard nog afwachten.

Niet gepast
Daarnaast acht het team van Kas als Energiebron het niet gepast om in deze hectische periode telers en teeltspecialisten te benaderen voor interviews over energiebesparing of lopende onderzoeksprojecten. Om die redenen zal de aanvoer van actuele berichten tot nader inzien beperkter zijn dan normaal. Uiteraard blijven we alert en doen we ons best om regelmatig berichten over onderzoeksprojecten te publiceren.

Meer nieuws