Drie webinars Energie dit najaar, eerste online sessie over LED-belichting

Van oktober tot en met december organiseert Glastuinbouw Nederland in samenwerking met Delphy en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw een serie webinars. Het eerste Energie-webinar staat gepland voor 8 oktober en gaat over LED-belichting. Later dit najaar volgen er nog twee webinars over energie in de glastuinbouw.

Deze online bijeenkomst vervangt het jaarlijkse Energie Event van Kas als Energiebron. Ook soortgelijke events voor plantgezondheid en water vinden plaats in de vorm van webinars.
Vanwege de coronarichtlijnen van de RIVM is het houden van dergelijke evenementen momenteel namelijk niet mogelijk. Maar onderzoeken gaan door en kennisoverdracht blijft ook in deze bijzondere tijden van groot belang. Gelukkig bieden webinars de mogelijkheid om informatie te kunnen delen en vragen over projecten te stellen. De workshops zijn bedoeld voor telers, beleidsmakers, leveranciers en andere betrokkenen bij de glastuinbouw.

Update van onderzoek
Een subsidieregeling voor LED-belichting is in de maak, maar met welk spectrum kunnen telers hun gewas optimaal belichten? Het eerste webinar geeft antwoord op vragen als: hoe teel je met LED’s en kan belichten op assimilatenbalans. De onderzoekers gaan in op deze aspecten op basis van de vele onderzoeken die momenteel lopen. Gespreksleider is Dennis Medema, beleidsspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland. Sprekers zijn: Anja Dieleman of Kees Weerheim (Wageningen University & Research), Sander Hogewoning (Plant Lighting) en Lisanne Schuddebeurs (Delphy). De opening wordt verzorgd door Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland.
Het webinar op donderdag 8 oktober duurt van 15.30 uur tot 16.45 uur. Klik hier voor de pagina op de website van Glastuinbouw Nederland met meer informatie. Daar is ook de link voor aanmelding te vinden.

Overige webinars Energie
Later dit jaar staan er nog twee webinars Energie op de agenda. Op donderdag 5 november (15.30 uur) is het onderwerp: Op weg naar een fossielvrije kas. Gespreksleider is dan beleidsspecialist Energie Robert Solleveld van Glastuinbouw Nederland. Aan bod komen deze middag vragen als: Wat leren we uit de onderzoeken naar fossielvrije kassen? Welke kennis kan al worden toegepast in bestaande kassen? En is bijvoorbeeld het terugwinnen van latente warmte al interessant?
Drie weken later (donderdag 26 november 15.30 uur) is Piet Broekharst namens Glastuinbouw Nederland gespreksleider van het webinar met als thema: Hoe zuinig CO2 te doseren en met welke bronnen? Als we minder aardgas gaan verbruiken, waar komt onze CO2 dan vandaan? De eerste stap is om zo zuinig mogelijk om te gaan met CO2, maar hoe doen we dat? In dit webinar krijgen telers een beeld hoe er zuinig CO2 kan worden gedoseerd en aan welke nieuwe CO2 bronnen wordt gewerkt.

Klik hier voor het overzicht van alle webinars van Glastuinbouw Nederland voor dit najaar.

 

Meer nieuws