Documentaire CO2 als grondstof: "Cruciaal voor de glastuinbouw"

CO2 als Grondstof is een korte documentaire over kansen en actieve bedrijven in de Nederlandse CCU-markt. CCU staat voor Carbon Capture & Usage en is een techniek die de CO2 recyclet voor hergebruik in plastics, bouwmaterialen, chemicaliën en duurzame brandstoffen. In de documentaire wordt ingegaan op de pioniers, projecten, bedrijven, het beleid, de infrastructuur en de toekomst van CCU.

Dennis Medema, energiespecialist van Glastuinbouw Nederland, benadrukt in de documentaire het belang van de CO2-voorziening voor de glastuinbouw. Zonder extra CO2 kan de glastuinbouw niet verder verduurzamen, omdat het een randvoorwaarde is voor de toepassing van bijvoorbeeld geothermie of restwarmte.
Andere specialisten die aan het woord komen, zijn: Rob Kreiter (TKI Energie), Ulco Vermeulen (Gasunie), Joost Brinkman (Synkero), Erica Ording (Avantium) en Peter Rowe (Deep Branch).

Kas als Energiebron
De documentaire is geproduceerd door Industrielinqs in opdracht van &Flux in het kader van CO2 Smart Use. Dit is een community om de toepassing van CO2 als grondstof te bevorderen door kennisuitwisseling en het verbinden van bedrijven en relevante partijen. CO2 Smart Use wordt mede gefinancierd door Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van ministerie LNV en Glastuinbouw Nederland.

De volledige documentaire is te bekijken via de afbeelding. De trailer is te zien via deze link: https://youtu.be/5YZ180C9MhY

Meer nieuws