Boek ‘Zo werkt energie in Nederland’ verduidelijkt complexe energietransitie

Dinsdag 29 juni verscheen het boek ‘Zó werkt energie in Nederland’. De uitgave geeft middels korte teksten en schema’s inzicht in de werking van het energiesysteem in ons land. “Zo objectief en feitelijk mogelijk”, zegt Piet Broekharst, programmamanager Kas als Energiebron. Het energie-innovatieprogramma van Glastuinbouw Nederland en het ministerie van LNV heeft aan het boek meegewerkt.

‘Zó werkt energie in Nederland’ is tot stand gekomen met de kennis van 21 betrokken partijen in en rondom de wereld van energie in Nederland. Het project stond onder leiding van de Argumentenfabriek.
Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Dilan Yeşilgöz, schreef het voorwoord voor het boek. Het eerste exemplaar werd een week eerder al aan haar overhandigd. “Wanneer iets complex is, is het juist belangrijk om op een begrijpelijke manier uitleg te geven. Ik ben daarom ook heel blij met dit boek. Het bevat duidelijke en uitgebreide informatie over de wereld van energie binnen Nederland.”

Klik hier voor het uitgebreide persbericht van Energie Beheer Nederland (EBN).

Energietransitie complex
In een reactie op de officiële presentatie van het boek zegt Piet Broekharst: “We hebben vanuit Kas als Energiebron graag meegewerkt aan dit boek, al gaat het niet in op specifieke glastuinbouw issues. Energietransitie is complex. Energie is ingewikkeld en er zijn heel veel partijen bij betrokken met even zoveel belangen en meningen. Niet iedereen, of misschien wel niemand, overziet alles. Dit neutrale boek met feiten kan helpen. Ik hoop dat de lezer hiermee net even wat bescheidener wordt in het eigen gelijk. Dat is volgens mij echt nodig in het energiedebat.”

Kijk hier voor een impressie van het boek in de vorm van een korte video. Op deze webpagina is ook de bestellink te vinden.

Meer nieuws