Zoekresultaat verfijnen  
  1. Rookgassen in de kas

    Ondanks het reinigen van de rookgassen uit wkk's komen gasvormige componenten in de kas, die potentieel schadelijk zijn voor het gewas. De belangrijkste componenten die hierbij een rol spelen zijn sti

    Afgerond

  2. Rookgasschade in beeld

    In dit project wordt door middel van metingen in de kaslucht de mogelijke risico's van NOx en ethyleen als gevolg van toepassing van rookgassen voor CO2-dosering uit WKK installaties vastgesteld. In p

    Afgerond

  3. Innovatief klimaatbeheersings- teelt- en oogstsysteem aardbeien onder glas

    Op kwekerij De Gieter van Mts. Bus en Bus-Kock is een klimaatsysteem gedemonstreerd waarbij via koelribben zowel het vocht- en het CO2-gehalte wordt beheerst. In de zomer is water uit een koude bron i

    Afgerond

  4. Praktijkexperiment met optimaal zuiver CO2

    Met een geavanceerde en geautomatiseerde sturing van zuivere CO2 zijn goede bedrijfseconomische resultaten te behalen. Een onlangs door A&F ontwikkelde CO2-programma wordt gebruikt om de CO2-dosering

    Afgerond

  5. Optimaal besturen CO2 en temperatuur op basis van fotosynthese en energie

    In dit project wordt een nieuwe kasklimaatregeling ontwikkeld, waarbij temperatuur en CO2 op elkaar en op de lichtintensiteit worden afgestemd, rekening houdend met effecten op fotosynthese en energie

    Afgerond

  6. Efficient gebruik van CO2

    Hoe de CO2-uitstoot reduceren zonder afname van productie en kwaliteit? In dit onderzoek worden gewaskundige mogelijkheden voor efficiënte toediening van CO2 vastgesteld. Resultaat: Overzicht van de p

    Afgerond

  7. Optimaal gebruik in de glasgroententeelt van CO2

    Ontwikkeling van een model waarmee de extra opbrengst van CO2-dosering in de glasgroenteteelt kan worden bepaald. Dit kan worden afgezet tegen de extra kosten die deze CO2-dosering met zich meebrengt.

    Afgerond

  8. Invloed lichtsom en CO2 op groei en ontwikkeling Alstroemeria

    Doel van dit project is het vaststellen van de invloed van de lichtsom per dag op de groei en ontwikkeling onder lange dagomstandigheden bij alstroemeria, dit in combinatie met CO2 om de effecten van

    Afgerond