Optimaal gebruik in de glasgroententeelt van CO2

Beschrijving

Ontwikkeling van een model waarmee de extra opbrengst van CO2-dosering in de glasgroenteteelt kan worden bepaald. Dit kan worden afgezet tegen de extra kosten die deze CO2-dosering met zich meebrengt.
Het model moet ondernemers helpen bij de bij de beslissing van CO2-inkoop.

Resultaten

Er is een uitgewerkt model beschikbaar als stand-alone softwarepakket.

Uit de resultaten van het programma blijkt dat, bijvoorbeeld voor de tomatenteelt, er door het jaar heen situaties ontstaan dat het bedrijfseconomische verantwoord is om naast de CO2 uit rookgassen uit verwarming ook een beperkte hoeveelheid extra CO2 toe te dienen, bijvoorbeeld in de vorm van zuiver CO2 of zelfs middels warmtevernietiging.

De verwachting is echter dat het extra CO2 toedienen op deze afgewogen wijze energietechnische gezien een verbetering is ten opzichte van het "gevoelsmatig" toedienen van extra CO2.

Projectnummer 10930
Startdatum 01-10-01
Einddatum 20-01-02
Afgerond Ja
Budget €-
Uitvoerder Agrotechnology & Food Science Group
Document

Meer onderzoeken en projecten