Veel belangstelling cymbidium telers voor HNT

Maandag 9 november vond een kantinebijeenkomst over Het Nieuwe Telen (HNT) plaats bij Special Orchids in Bergschenhoek. Tijdens de goed bezochte bijeenkomst, georganiseerd door LTO Glaskracht Nederland en de gewascoöperatie Snij-Cymbidium, gaf Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management) uitleg over HNT.

Voogt ging in op de mogelijkheden van vochtafvoer door gesloten energieschermen, door condensatie tegen het kasdek of door te ventileren boven het scherm. Het volgen van het ontvochtigen door het monitoren van het absoluut vochtgehalte in de kas, boven het scherm en buiten was een eyeopener voor veel aanwezigen. Ook pleitte Voogt voor onderzoek naar teeltmogelijkheden bij hogere temperaturen. Volgens hem wordt het regelen van het klimaat in de herfst hierdoor veel eenvoudiger.

Aat Dijkshoorn (LTO Glaskracht Nederland) gaf uitleg over de cursus HNT, die in het kader van Kas als Energiebron georganiseerd wordt. Speciaal voor cymbidium-telers gaat in januari een nieuwe groep van start. Op dit moment zijn hiervoor nog 3 plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie over de cursus en aanmelding kunt u <link besparen het-nieuwe-telen ik-wil-eenvoudig-aan-de-slag>hier kijken.

Meer nieuws