LichtEvent op 1 februari behandelt actuele ontwikkelingen op gebied van licht en belichting

In nauwe samenwerking met Glastuinbouw Nederland, Wageningen University & Research businessunit Glastuinbouw, Delphy en Plant Lighting organiseert Kas als Energiebron op woensdagmiddag 1 februari 2023 weer het LichtEvent. Locatie is het Delphy Improvement Centre. Tijdens deze inspirerende middag komt een groot aantal actuele ontwikkelingen aan bod op gebied van licht en belichting.

Welk spectrum is het beste voor mijn gewas? Waar moet ik technisch gezien op letten bij de aanschaf en installatie van LED-belichting? Hoe moet ik er mee telen? Levert het lichtspectrum een risico op voor de veiligheid van mijn medewerkers en hoe krijg ik meer natuurlijk licht in de kas? Deze vragen en meer komen ongetwijfeld aan bod tijdens het evenement op woensdag 1 februari.
De deelnemers aan het vorige LichtEvent, in februari 2020, beoordeelden die bijeenkomst als de ideale gelegenheid om kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken rondom (LED)belichting en licht. Ook de mogelijkheid om daarover te discussiëren en meerdere workshops te volgen werd zeer gewaardeerd.

Programma
Het programma van het LichtEvent is als volgt:

  • 12.30 uur Ontvangst
  • 13.00 uur Welkom en toelichting ontwikkelingen rondom energie in de glastuinbouw door Alexander Formsma (Glastuinbouw Nederland); De toekomst van belichting door Chris Feijen (AgroEnergy)
  • 13.30 uur Rondleiding langs kasproeven Wageningen University & Research en Delphy Improvement Centre
  • 14.45 uur Pauze en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt
  • 15.30 uur Workshopronde 1
  • 16.30 uur Workshopronde 2
  • 17.30 uur Diner en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt

Aanmelden kan via de agenda op de websites van Glastuinbouw Nederland en Kas als Energiebron. In de agenda’s is ook het programma van workshops en rondleidingen bij Wageningen University & Research (Glastuinbouw) en Delphy te vinden.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer