Kantinebijeenkomsten HNT speciaal voor aardbeitelers

Op drie dagen in september vinden kantinebijeenkomsten Het Nieuwe Telen speciaal voor aardbeientelers plaats. De bijeenkomsten worden georganiseerd door LTO Glaskracht Nederland, de kerngroepen van aardbeitelers en Kas als Energiebron.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Woensdag 7 september in Rijsbergen van 20.00 tot 21.30 uur
  • Vrijdag 16 september in Ammerzoden van 14.00 tot 15.30 uur
  • Woensdag 21 september in America van 20.00 tot 21.30 uur

De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk maar aanmelden vooraf is verplicht.

Het hoofdthema van de bijeenkomst is teeltverbetering en energiebesparing door toepassing van Het Nieuwe Telen (HNT). Al meer dan 350 telers en teeltmanagers hebben de basiscursus HNT gevolgd. Peter Geelen van Plant Monitoring.NL vertelt  tijdens de bijeenkomst wat bereikt kan worden met HNT, zonder (grote) investeringen te plegen.

De maatregelen zijn toegespitst op het toepassen van natuurkundige principes en kennis uit de plantfysiologie. Dit leidt tot een andere kijk op telen en klimaat regelen. Bijvoorbeeld ventileren boven gesloten scherm om vochtafvoer te verbeteren, anders om gaan  met ventilatie via luw- of windzijde en meer nadruk op een lage plantbelasting en optimaliseren van de licht/temperatuur verhouding.  Hoe en waarom deze maatregelen goed werken wordt toegelicht tijdens de bijeenkomst. 

Meer nieuws