Meerwaarde HNT en sensoren in pot- en perkplanten

Het team potplanten van Delphy organiseert op dinsdag 1 oktober een pot- en perkplantendag op het Improvement Centre in Bleiswijk. Tijdens die dag komen ook de resultaten aan bod van een project van Kas als Energiebron.

Tristan Marcal Balk, onderzoeker bij het Delphy Improvement Centre bespreekt de resultaten van de proef Het Nieuwe Telen in potplanten, waarin zamioculcas centraal staat. Belangrijkste resultaten uit dit onderzoek zijn een lager piekverbruik en een hogere lichtbenutting. Ook de nieuwe proef komt in de presentatie aan bod.
Verder licht Marcal Balk de proef Perkplantenteelt fossielvrij toe, waarin onder andere wordt gekeken naar LED-belichting en mechanische ontvochtiging. Beide proeven zijn mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV, via het programma Kas als Energiebron, telers en leveranciers. Na de toelichtingen krijgen telers de gelegenheid om de proef te bekijken.

Sensoren
Mathijs van den Top (consultant team Potplanten Delphy) vertelt meer over de praktische mogelijkheden van het gebruik van sensoren in de teelt van pot – en perkplanten.
De pot- en perkplantendag begint om 13.00 uur en wordt gehouden bij het Delphy Improvement Centre, Violierenweg 3 in Bleiswijk.

Meer nieuws licht