Themabijeenkomst Energie: Perspectief solitaire bedrijven en extensieve teelten

Datum woensdag 5 april 2023
Tijd 15:30 t/m 18:00
Locatie La Place De Meern (A12 afrit 15): Meerndijk 59, 3454 HP De Meern

Perspectief voor solitaire bedrijven en extensieve teelten

In de energietransitie hebben solitaire bedrijven, bedrijven met energie-extensieve teelten en bedrijven in kleine clusters te maken met specifieke uitdagingen en omstandigheden. Daarnaast blijkt de zoektocht in energietransitie juist voor deze groep ondernemingen lastig omdat het vinden van passende verduurzamingsopties moeilijk is en collectieve oplossingen weinig soelaas bieden. 

Daarom willen we graag met deze groep aan de slag om tot een gestructureerde aanpak te komen. Deze bijeenkomst is dan ook bedoeld om te inventariseren wat de wensen zijn van deze groep en een ondernemersgroep voor solitaire bedrijven te starten. Via deze nieuwe ondernemersgroep kan Glastuinbouw Nederland de verbinding maken met de huidige expertgroep energie, zodat de belangen optimaal en integraal worden behartigd.

Wilt u zich van te voren inlezen op het onderwerp verwijzen wij u naar de volgende artikelen:

Programma
15.30 uur Ontvangst en toelichting door Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland)
15.40 uur Toelichting beleid en huidige organisatie energieteam door Alexander Formsma (Glastuinbouw Nederland)
16.00 uur Discussie in kleine groepen over het effect, oplossingen en behoefte van bedrijven
17.20 uur Samenvatting vragen/wensen van bedrijven voor beleid én aanpak
17.45 uur Afspraak vervolg ondernemersgroep solitair
18.00 uur Afsluiting

Aanmelden
Deze bijeenkomst is alleen voor telers. Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 3 april 2023, 12.00 uur.

Annuleren
Bent u onverhoopt verhinderd, geef dit dan door via rsolleveld@glastuinbouwnederland.nl, wellicht dat een collega uw vrijgekomen plaats kan invullen. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Beeldmateriaal
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@kasalsenergiebron.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Robert Solleveld, telefoon 085 003 64 00, mobiel 06 391 110 70, e-mail rsolleveld@glastuinbouwnederland.nl.