LichtEvent 2024 - VOL

Datum woensdag 27 maart 2024
Tijd 13:00 t/m 17:30
Locatie Delphy Improvement Centre
Violierenweg 3
2665 MV Bleiswijk

Welk spectrum is het beste voor mijn gewas? Waar moet ik technisch gezien op letten bij de aanschaf en installatie van LED-belichting? Hoe moet ik ermee telen? Wat verandert er in het klimaat bij full LED-belichting en hoe reageert een gewas daar qua verdamping op? Wat is dynamisch belichten, wat kan het opleveren en kan mijn gewas er wel tegen?

Voor antwoorden op deze en andere vragen nodigen we u graag uit voor editie 2024 van het LichtEvent op woensdag 27 maart in Bleiswijk. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken rondom (LED-) belichting en licht en daarover te discussiëren. Het evenement wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen, Delphy Improvement Centre en Plant Lighting in het kader van het programma Kas als Energiebron.

U kunt deelnemen aan meerdere workshops over o.a. recent onderzoek rondom (LED-)belichting en kasproeven bezichtigen bij Delphy en/of WUR. U kunt zelf uw voorkeuren opgeven voor de te volgen workshops en rondleidingen. Daarnaast kunt u de informatiemarkt met onder andere diverse LED-leveranciers bezoeken.

Programma
12.30 uur: Ontvangst
13.00 uur:

  • Welkom en toelichting ontwikkelingen rondom energie in de glastuinbouw door Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland)
  • De impact van de veranderende energiebelasting op de economie van belichting en de kansen in de energiemarkt? Door Corné van Steekelenburg (Samax)

13.45 uur: Workshopronde 1
14.45 uur: Pauze en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt
15.30 uur: Workshopronde 2
16.30 uur: Workshopronde 3
17.30 uur: Diner en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt

Bekijk het volledige overzicht van de workshops

Aanmelden
Deelname bedraagt € 30,00 excl. BTW, bij directe betaling via iDEAL. Ontvangt u liever een factuur, dan zijn de kosten € 37,50 excl. BTW (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 25 maart, 12.00 uur. Het LichtEvent is gericht op telers. Bent u geen teler dan is uw aanmelding onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien wij uw aanmelding hierdoor moeten annuleren krijgt u uiterlijk maandag 25 maart bericht hierover.

Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering vóór 25 maart , 12.00 uur wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald.