1. Plantengroei stimulerende micro-organismen bij verlaagde kastemperatuur

    Het is bekend dat micro-organismen in het wortelmilieu van planten van groot belang zijn. Zij gebruiken wortelexudaten en scheiden vervolgens allerlei stoffen uit, die nuttig kunnen zijn voor de plant

    Afgerond

  2. Temperatuurverlaging in de ochtend

    In deze studie wordt door middel van interviews nagegaan hoe ondernemers met de gewassen sla, freesia en tomaat omgaan met hun temperatuurstrategie op het moment van scherm openen. Door berekeningen m

    Afgerond

  3. De energiebalans in kengetallen

    Van dertien energiebesparende maatregelen is het effect op het energiegebruik, de gewasproductie en productkwaliteit en de bedrijfseconomische kosten en baten in beeld gebracht. Dit is gedaan voor neg

    Afgerond

  4. Kasklimaatbesturing op basis van verhouding assimilatie en temperatuursom

    Doel van het onderzoek is om de huidige instelling op klimaatcomputers te vervangen door een eenvoudigere instelling die de teler in staat stelt op de gewenste verhouding tussen assimilatenproductie e

    Afgerond

  5. Temperatuurgrenzen Tomaat

    Doel van dit onderzoek is het kwantificeren van de economische effecten van een lage gasaansluiting in de tomatenteelt. De effecten op de productie worden bestudeerd bij een gemiddelde gasaansluitwaar

    Afgerond

  6. Temperatuurgrenzen tomaat

    In het project wordt onderzocht wat het effect van koude is op de groei en ontwikkeling van tomaat. De koude is gebaseerd op kastemperaturen die in een extreme koudeperiode onder Nederlandse omstandig

    Afgerond

  7. Beperkende factoren groei en fotosynthese Tomaat bij lage temperatuur

    Wat gaat precies anders binnenin een tomatenplant bij verlaging van de temperatuur? Waarom kunnen sommige wilde verwanten daar beter tegen dan de kastomaat? In dit project wordt verder uitgezocht waar

    Afgerond