1. Daglichtbenutting omhoog bij alstroemeria

    Het gebruik van de infrarood-werende diffuus coating leidt ertoe dat in de zomer minder gelucht hoeft te worden en dus minder verlies aan CO2 uit de kas. Een besparing van 20% CO2 lijkt de onderzoeker

    Afgerond

  2. Praktijkproef LED alstroemeria

    Een energiezuinige teelt van Alstroemeria vraagt om meer dan besparen op warmte. De totale energiebesparing zou tot 40% kunnen oplopen als men op belichting kan besparen en het licht optimaal door de

    Afgerond

  3. LED-belichting Gerbera

    Doel van dit onderzoek is tweeledig: Het realiseren van een energiebesparing door LED-belichting als top- en tussenbelichting; Het vaststellen van het optimum van groeilicht in gerbera, waarbij de inz

    Afgerond

  4. Praktijk implementatie Het Nieuwe Telen Alstroemeria

    Op een praktijkbedrijf wordt voor dit project op kleine schaal een systeem ontwikkeld en getest om droge buitenlucht te doseren in een dicht, bestaand gewas. De werking op het microklimaat en op het v

    Afgerond

  5. Het Nieuwe Telen alstroemeria

    Doel van dit project is het ontwikkelen en testen van een energiezuinig teeltconcept voor kleinere, relatief koude sierteelten, zoals alstroemeria, freesia, amaryllis en anjer. De warmtevraag wordt te

    Afgerond

  6. Belichtingsonderzoek alstroemeria

    Gezien de hoge energieprijzen wordt naarstig gezocht naar efficiënte wijze van belichten. In dit project wordt gewerkt aan een optimale belichtingsstrategie voor alstroemeria met behoud of verbetering

    Afgerond

  7. Energie-efficiënte temperatuurregistratie alstroemeria

    Met dit project wordt de minimale nachttemperatuur bij de belichte teelt van alstroemeria bepaald, waarbij nog geen productieverlies optreedt. Hierbij wordt een normale etmaaltemperatuur gerealiseerd,

    Afgerond

  8. Invloed lichtsom en CO2 op groei en ontwikkeling Alstroemeria

    Doel van dit project is het vaststellen van de invloed van de lichtsom per dag op de groei en ontwikkeling onder lange dagomstandigheden bij alstroemeria, dit in combinatie met CO2 om de effecten van

    Afgerond