Dit onderzoek bevat een literatuurstudie naar het gebruik van en de ervaringen (van praktijk en onderzoek) met onderstammen in de teelt van paprika, tomaat, aubergine en komkommer. Hierin worden de effecten van de onderstammen op groei, vruchtzetting, verdamping en productie beschreven. Eventuele interacties met temperatuur, water- en nutriëntengift worden in deze studie meegenomen.
Het lijkt mogelijk om door het gebruik van onderstammen vruchtgroenten bij lagere temperaturen te telen zonder productie in te leveren. Daarvoor is het nodig onderstammen te selecteren die bij lagere temperaturen snel bladoppervlak aan kunnen maken om licht te onderscheppen en die een goede vruchtzetting hebben. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de onderstammen moet voor elk vruchtgroentegewas de teeltwijze aan de onderstam aangepast worden. Het toepassen van meerdere teelten per jaar is een mogelijkheid, waarbij per teelt een onderstam met specifieke eigenschappen gebruikt wordt.
Projectnummer | 11680 |
---|---|
Startdatum | 01-03-04 |
Einddatum | 15-09-05 |
Afgerond | Ja |
Budget | €- |
Uitvoerder | Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw |
Document |