Plafond EG-regeling opnieuw fors verhoogd

Meer glastuinbouwbedrijven kunnen profiteren van subsidie voor het invoeren van energiebesparende technieken. Het ministerie van LNV heeft het plafond voor de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) deze week opnieuw flink verhoogd, van € 25 miljoen tot € 60 miljoen. De openstelling van de regeling liep tot 30 juni. Een hoger plafond maakt het mogelijk meer aanvragen van ondernemers in de glastuinbouw te honoreren.

Het betreft de tweede verhoging in een jaar. Het plafond voor de regeling is eerder dit jaar al verhoogd van € 13 miljoen naar € 25 miljoen. Minister Staghouwer van LNV kondigde dat in februari aan als onderdeel van een groter pakket maatregelen om de CO₂-uitstoot in de glastuinbouw te beperken.

Veel belangstelling bedrijfsleven
De reden voor de nieuwe verhoging van het plafond is de grote belangstelling voor de subsidie uit het bedrijfsleven, schrijft de minister. “Hierdoor wordt meer energiebesparing in de glastuinbouwsector mogelijk.” Zowel vorig jaar als dit jaar was de regeling overtekend. Voor dit jaar was bijna 80 miljoen euro aan subsidie aangevraagd. De regeling is bedoeld om een grote groep bedrijven te stimuleren om te investeren in energiebesparende technieken die een onrendabele top kennen.

Meer subsidie nieuws