Werk in uitvoering: wet- en regelgeving

De belangrijkste standaardisatie binnen de sector wordt bepaald door de wet- en regelgeving. Het spreekt voor zich dat operators hieraan voldoen. Dutch Association Geothermal Operators (DAGO) voert hierbij de verdere uitwerking uit vanuit het operatorscollectief. Voor operators en overheid is dit een efficiëntieslag, aangezien een steeds verdere standaardisatie van methodieken en documentatie plaatsvindt.

De afgelopen maanden hebben Staatstoezicht op de Mijnen en DAGO meermaals overlegd over de verdere gewenste uitvoering van twee integrale studies voor de geothermie (putintegriteit en geïnduceerde seismiciteit). DAGO heeft daarvoor de contexten van deze thema’s uitgewerkt en binnen de Kennisagenda aangeboden. Beide thema’s in 2015 worden uitgewerkt.

Dit project wordt gefinancierd vanuit het programma Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het  ministerie van Economische Zaken (EZ).

Volgende week meer over wat DAGO doet op het gebied van kennisuitwisseling...

DAGO bestaat een jaar en richt zich op kennisontwikkeling en -overdracht tussen operators en aanstormende operators. Volgende week meer over de rol van DAGO met betrekking tot van wet- en regelgeving. Volg DAGO op twitter via @DAGO_NL

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer