Veel interesse voor ervaringen onderzoek fossielvrije teelt en ontvochtiging bij lage temperaturen

De wens van de glastuinbouwsector is om in 2040 klimaatneutraal zijn. Door de huidige energieprijzen is een versnelde energietransitie nog belangrijker. Dat geldt zeker ook voor de telers van potanthuriums en groene planten. Op woensdag 8 maart werd er een bijeenkomst georganiseerd om de ervaringen te delen met potanthurium en groene potplanten in het demonstratieproject Kas2030 in Bleiswijk.

Tijdens deze middag bij Wageningen University & Research BU Glastuinbouw in Bleiswijk, waar voornamelijk telers van koude teelten aanwezig waren, is ook het ontvochtigen uitgebreid aan bod gekomen. Verschillende apparaten zijn belicht en er is aangegeven wat er met die apparaten wel en wat er niet aan ontvochtiging kan worden gerealiseerd. Sommige ontvochtingssystemen werken bijvoorbeeld niet bij lage kasluchttemperaturen, maar er zijn andere typen die juist weer wel geschikt zijn voor die condities.

De onderzoekers hebben verder presentaties gegeven over de mogelijkheden voor fossielvrij telen van verschillende gewassen. De organisatoren kijken terug op een leerzame middag waar veel kennis is gedeeld.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer