Tuinbouw Energiedag 2020: “Kas als Energiebron in zwaar weer?”

Stijn Schlatmann & Jeroen Larrivee (Blue Terra)

De glastuinbouw loopt al jaren voorop in de energietransitie. Het programma ‘Kas als Energiebron’ heeft een zeer belangrijke impact gehad, maar donkere wolken pakken zich samen. Hoge ODE op elektriciteit, een lage gasprijs en onzekerheid over (meer) CO2, hoe moet dat verder? BlueTerra zet daarom op vrijdag 13 maart haar jaarlijkse Tuinbouw Energiedag in het teken van Kas als Energiebron.

Gerenommeerde sprekers, onder andere van Glastuinbouw Nederland, geven hun visie op de energietransitie en hoe het verder moet.
De dag wordt ingeleid door Robert Kielstra van ECW Netwerk over zijn visie op de verduurzaming van de sector. Vervolgens vertelt Gijs Zeestraten, clusterleider nationaal klimaatbeleid bij Ministerie van EZK, wat er op de tuinbouw af komt vanuit het Klimaatakkoord. Piet Broekharst van Glastuinbouw Nederland schetst vervolgens de bedreigingen voor Kas als Energiebron en hoe het verder moet. Er is ruimte voor discussie met de zaal.

Oog voor innovatie
Na de koffiepauze komen innovaties aan bod: Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland gaat in op nieuwe CO2-bronnen, Edwin Valkenburg van Agro Energy vertelt over ‘De waarde van warmte in de glastuinbouw’ en tot slot een interessante presentatie van Arjan van Antwerpen van DLVge over de kansen van aquathermie voor de glastuinbouw.
Belangstellenden kunnen zich via de website aanmelden. De kosten voor deelname aan deze inspirerende dag inclusief lunch en borrel zijn € 75 ex. btw voor tuinders en € 150 ex. btw voor overige bezoekers. Het advies is om snel in te schrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Locatie is La Place (Autogrill) in De Meern.

Meer nieuws