Nieuw seizoen basiscursus Het Nieuwe Telen

Het is inmiddels een begrip in de glastuinbouw. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert Kas als Energiebron samen met LTO Glaskracht Nederland de kennismaking met een andere, energiebesparende kijk op telen: Het Nieuwe Telen (HNT).

Meer dan vierhonderd tuinders volgden de cursus HNT al. De basiscursus bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over het jaar. Er zijn nu nieuwe groepen in voorbereiding voor (belichtende) tomatentelers in Zuid-West Nederland, amaryllis en fresia, paprika in Westland/Oostland en voor potplanten telers. Voor andere teelten en/of regio’s zijn er ook nog mogelijkheden.

Praktische toepassing centraal
Tijdens de cursus worden de basisprincipes van HNT behandeld. Er wordt veel aandacht gegeven aan de praktische toepassing van HNT en wat daarbij komt kijken. De cursus wordt gegeven door een van de volgende drie docenten: Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management), Peter Geelen (Plantmonitoring.nl) of Hans Pronk (Pronk consultancy).

Telers die al eerder een basiscursus volgden kunnen zich ook aanmelden voor een korte of langere vervolgcursus. De vervolgcursus richt zich vooral op de uitwisseling van praktijkervaringen bij de toepassing en op een korte opfrissing van de basisprincipes van HNT. Deze versie kan gezamenlijk met de teeltadviseur gevolgd worden.

De kosten bedragen € 725 voor 8 middagen. Voor meer informatie over de cursus kunt u hier terecht  of vul direct het aanmeldformulier in. U kunt ook eerst contact opnemen met Aat Dijkshoorn, adijkshoorn@ltoglaskracht.nl - tel 0681 - 613 617.

Meer nieuws