Nieuw – Nieuw – Nieuw

Ed Moerman is werkzaam bij Koppert Biological Systems en heeft samen met enkele collega’s de cursus Het Nieuwe Telen, speciaal voor niet-telers gevolgd. Ed vertelt hoe hij de cursus heeft ervaren:

Overal duikt ‘nieuw’ op: het nieuwe werken (voor kenniswerkers), het nieuwe roken (= zitten), het nieuwe doen (in plantgezondheid), en … het nieuwe telen. We kunnen ander gedrag van onze klanten verwachten wat betreft teeltsturing en klimaatregeling en dat gedrag beïnvloedt uiteindelijk:

  • het verloop van het vochtgehalte en daarmee schimmelziektes;
  • de teelttemperaturen en verticale temperatuurverdeling en daarmee de ontwikkelingssnelheid van plagen en hun natuurlijke vijanden;
  • de beschikbaarheid van energie (uit fotosynthese) waarmee de plant zijn weerbaarheidsmechanismen voedt.

Dat prikkelt je belangstelling als je kenniswerker bij Koppert bent. Want de aandacht bij Koppert verbreedt zich de laatste jaren immers van biologische systemen voor beheersing van ziekten en plagen naar telen op een meer natuurlijke wijze (NAtural GROwing). Een goed begrip van de laatste inzichten in teelttechniek is hierbij belangrijk. 

De cursus Het Nieuwe Telen heeft mij en mijn collega’s geholpen om nieuwe inzichten in de vocht-, energie- en assimilatenbalans beter te begrijpen. Dus meer dan voldoende raakvlakken en de moeite waard om hier over te leren. Niet met ambitie om teeltspecialist te worden; wél een goede gesprekspartner. Een aanrader!

Wilt u meer weten over de korte cursus Het Nieuwe Telen? Neem dan contact op met Aat Dijkshoorn, adijkshoorn@ltoglaskracht.nl. In juni organiseren we weer een cursus, speciaal voor niet-telers.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer