Magazine ‘Glastuinbouw Fossielvrij 2’ ook online te lezen

Na maanden van voorbereiding en intensieve samenwerking verscheen begin december de tweede special Glastuinbouw Fossielvrij. Dit magazine is een samenwerking tussen Kas als Energiebron (het innovatie- en actieprogramma van het Ministerie van LNV en Glastuinbouw Nederland) en vakblad Onder Glas. Het magazine is nu ook digitaal te lezen op de website van Kas als Energiebron.

Lees de special ‘Glastuinbouw Fossielvrij 2’.

Drie jaar geleden maakten Kas als Energiebron en vakblad Onder Glas de eerste special ‘Glastuinbouw op weg naar fossielvrij telen’. Dat was vlak na het historische besluit om de gaskraan in Groningen dicht te draaien. Sindsdien zijn de ontwikkelingen in onderzoek en praktijk in rap tempo doorgegaan. Het is dus niet meer dan logisch dat de makers afgelopen voorjaar bij elkaar kwamen voor een vervolg hierop.

Overzicht van inspanningen ondernemers
De inhoud van de special bevat een overzicht van de inspanningen van glastuinbouwondernemers op weg naar een fossielvrije toekomst en de stand van zaken van het onderzoek gefinancierd vanuit Kas als Energiebron. Dit alles binnen het geschetste tijdsbeeld, dat keuzes voor investering beïnvloedt.

Bekijk hier ook de eerste editie uit 2018.

Meer nieuws