Laatste plaatsten beschikbaar voor cursus HNT voor deze winter

Deze winter draaien weer ruim tien groepen van de basiscursus Het Nieuwe Telen (HNT). LTO Glaskracht Nederland en Kas als Energiebron organiseren al voor het vierde jaar de kennismaking met een andere kijk op telen. Meer dan 400 telers hebben eerder de cursus gevolgd die bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over het jaar. Voor deze winter zijn er nog elke plaatsen beschikbaar, maar wees er snel bij, want ze starten al begin februari.

Na de zomer van 2016 zijn nieuwe groepen gevormd met telers van de gewascoöperatie Lelie, telers uit Bemmel, Roelofarendsveen e.o., de Zuidplas, chrysantentelers uit het Westland, tomatentelers in Zuid-West Nederland, telers van komkommer en paprika uit het Westland/Oostland en een groep met siertelers (potplanten of snijbloemen) in Zuid-Holland.

Nog enkele plaatsen vrij
Er zijn nog slechts enkele plekken vrij voor een nieuwe groep met groentetelers in Zuid-Oost Nederland en een tweede sierteeltgroep in het westen van het land. Snelle aanmelding is wel gewenst, want de nieuwe groepen starten al begin februari en het zijn de laatste nieuwe groepen van deze winter!

Tijdens de cursus worden de basisprincipes van HNT behandeld. Er wordt veel aandacht gegeven aan de praktische toepassing van HNT en wat daarbij komt kijken. De cursus wordt gegeven door een van de volgende drie docenten: Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management), Peter Geelen (Plantmonitoring.nl) of Hans Pronk (Pronk consultancy).

Telers die al eerder een basiscursus volgden kunnen zich nog aanmelden voor een korte of langere vervolgcursus. De vervolgcursus richt zich vooral op de uitwisseling van praktijkervaringen bij de toepassing en op een korte opfrissing van de basisprincipes van HNT. Deze versie kan gezamenlijk met de teeltadviseur gevolgd worden.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus en aanmelden of neem contact op met Aat Dijkshoorn, e-mail adijkshoorn@ltoglaskracht.nl, mobiel 06 816 136 17.

Meer nieuws