HNT bijeenkomst voor tomatentelers op 28 september

Teeltverbetering en energiebesparing door de toepassing van Het Nieuwe Telen (HNT) staan centraal tijdens de kantinebijeenkomst HNT speciaal voor tomatentelers. De bijeenkomst, georganiseerd door Kas als Energiebron, vindt plaats op woensdag 28 september bij KBB Holland in Steenbergen van 13.30 tot 15.00 uur.

De bijeenkomst is voor alle tomatentelers toegankelijk maar vooraf aanmelden is verplicht. Al meer dan 350 telers en teeltmanagers hebben de basiscursus HNT gevolgd. Peter Geelen van Plant Monitoring.NL vertelt tijdens de bijeenkomst wat bereikt kan worden met HNT, zonder (grote) investeringen te plegen.

De maatregelen bij HNT zijn toegespitst op het toepassen van natuurkundige principes en kennis uit de plantfysiologie. Dit leidt tot een andere kijk op telen en klimaat regelen. Bijvoorbeeld ventileren boven gesloten scherm om vochtafvoer te verbeteren, anders omgaan met ventilatie via luw- of windzijde en meer nadruk op een lage plantbelasting en optimaliseren van de licht/temperatuur verhouding. Hoe en waarom deze maatregelen goed werken, wordt toegelicht tijdens deze bijeenkomst.

Lees hier meer over Het Nieuwe Telen of bekijk de weblectures.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer