Meer rendement uit CO2 in potplanten

In de potplantenteelt is nog veel onbekendheid over het doseren van CO2. Er is in veel gewassen weinig kennis over de momenten waarop de CO2 dosering optimaal rendeert. Wat al wel bekend is uit onderzoek wordt toegelicht door Govert Trouwborst van Plant Lighting tijdens de Masterclass over CO2 in potplanten op donderdag 12 mei.

De masterclass wordt georganiseerd door LTO Glaskracht Nederland, Telersvereniging TTO en Inno-Agro organiseren bij de Demokwekerij Westland in Honselersdijk. Ook Hans Pronk van Pronk Consultancy geeft tijdens de masterclass een toelichting op dat met Het Nieuwe Telen juist ook meer CO2 in de kas gehouden kan worden.

Maar met het doseren van CO2 is het wel zaak de kwaliteit van de kaslucht goed in de gaten te houden als er gedoseerd wordt met de WKK of ketel. Ook is een goede verdeling van CO2 van belang. En als we steeds minder gas gebruiken door bijvoorbeeld aardwarmte, waar halen we dan de CO2 vandaan? Deze zaken komen aan bod tijdens de rondleiding in de CO2 faciliteit.

In deze bijeenkomst kunt u op praktische wijze de laatste stand van zaken tot u nemen over CO2 en met eigen ogen zien hoe phalaenopsiskwekers met dit onderwerp omgaan in het onderzoek. Lees hier meer over de bijeenkomst en aanmelden.

Dit project is gefinancierd vanuit het programma Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Lees via onderstaande link meer over het gerelateerde project.

Meer nieuws

Nieuw – Nieuw – Nieuw

Ed Moerman is werkzaam bij Koppert Biological Systems en heeft samen met enkele collega’s de cursus Het Nieuwe Telen, speciaal voor niet-telers...

Lees meer