Glastuinbouw fossielvrij?

Je kunt bijna geen krant of nieuwsbrief openen of er staat wel een bericht over de transitie naar een duurzame energievoorziening, dat we van het gas af moeten, klimaatafspraken van Parijs en zelfs de klimaatwet. Maar wat moet je daar als ondernemer in de glastuinbouw mee?

Dit najaar gaat LTO Glaskracht Nederland in opdracht van Kas als Energiebron naar de telers toe om het onderwerp Glastuinbouw Fossielvrij te bespreken. Welke opties zijn geschikt om uiteindelijk van het gas af te kunnen? Hoe pakken die technisch uit, wat zijn de investeringen en wat zijn de consequenties voor de teelt? En hoe moet je het terug verdienen en wat gaat gas eigenlijk in de tussentijd kosten? Krijgen we te maken met aangepaste energiebelasting of CO2-heffing? En als je aansluit op een warmtenet, ben je dan verzekerd van een stabiele prijs?

We kunnen vast niet elke vraag duidelijk beantwoorden maar met elkaar gaan we wel de puzzelstukjes aan elkaar leggen. Dat doen we in tientallen bijeenkomsten door het hele land, maar ook in een special van Onder Glas begin oktober, via webinars en natuurlijk in onze nieuwsbrieven en op de website www.glastuinbouwfossielvrij.nl.

Meer nieuws