Filmpje: Joost Matijsen vertelt over de toepassing van HNT op zijn bedrijf

Joost Matijsen uit Etten-Leur is al ruim drie jaar bezig met het zoeken naar de juiste toepassing van Het Nieuwe Telen. Hij heeft daarbij in 2015 teeltproblemen ervaren die vooral worden toegeschreven aan wisselende omstandigheden, bijvoorbeeld na het verwijderen van een vast folie in de winter of bij snel veranderend weer. De verwachting is dat met een dubbel scherm beter kan worden ingespeeld op wisselende omstandigheden en dat het negatieve effect van uitstraling getackeld kan worden.

Joost Matijsen vertelt in dit filmpje over de werking en zijn ervaringen.

Monitoringsproject
Kas als Energiebron ondersteunt voorlopers die investeren in energie innovaties op hun eigen bedrijf door Monitoring. In het project Monitoring meten onderzoekers de energie prestaties van nieuw aangelegde installaties. Door deze onafhankelijke monitoring komen de energie prestaties goed in beeld. Met deze data en met de adviezen kunnen ondernemers de prestaties van hun innovaties verder optimaliseren. Zo borgen we dat de installaties optimaal kunnen worden ingezet voor het besparen van energie.

Opvallend is dat bij alle bedrijven ervaren wordt dat in de referentie kas, waar niet geïnvesteerd is, het energieverbruik ook daalt. Dat is toe te schrijven aan toepassing van de inzichten uit Het Nieuwe Telen.

Bekijk op het Vimeokanaal van Kas als Energiebron nog meer van dit soort filmpjes.

Meer nieuws