EnergiekEvent 11 april: actueler krijg je het niet

Klimaatbeleid, van het gas af, windparken, stroomtekort, warmtenetten, isoleren. Je kunt bijna geen krant of journaal bekijken of er komt wel een bericht langs over de energietransitie. Maar wat gaat dat voor de glastuinbouw betekenen? Wat moet je daar als ondernemer mee?

Op het EnergiekEvent 11 april ben je in een middag helemaal op de hoogte. Voor de glastuinbouw wordt ingezet op een ambitieuze, maar realistische aanpak. Een stevig doel? Ja, maar heldere voorwaarden erbij die van buiten de sector ingevuld moeten worden zoals beschikbaarheid van CO2, warmtenetten, groene stroom. En natuurlijk ondersteuning zolang toepassingen nog niet helemaal rond te rekenen zijn. Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland) en Michel Berkelmans (ministerie LNV) lichten dit toe.

En we gaan door met het ontwikkelen van kennis en techniek in het programma Kas als Energiebron, zodat voor elke teelt, regio, concentratiegebied of solitair bedrijf rendabele oplossingen beschikbaar zijn om met minder gas te telen en op langere termijn (vrijwel) zonder. Een combi van besparen en duurzame energie-inputs. Het EnergiekEvent geeft een overzicht van wat er op dat terrein al beschikbaar is en waar aan wordt gewerkt.

U kunt deelnemen aan workshops en de nieuwste projecten in de kassen bekijken. Vele aspecten van Het Nieuwe Telen, CO2-voorziening, energiezuinig belichten, nieuwe energiezuinige kassen en meer komen aan bod. Voor elk wat wils dus. Meld u aan en stel tevens uw eigen programma samen. Het EnergiekEvent: dé ideale gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Meer nieuws