EnergieEvent Zuidoost-Nederland en Vlaanderen: thema duurzame toekomst

Aat Dijkshoorn

Programma Kas als Energiebron en interreg project Glitch organiseren samen op woensdag 22 januari een EnergieEvent in Venlo met als thema: ‘Energietransitie Glastuinbouw: op weg naar een duurzame toekomst’.

De bijeenkomst wordt geopend door de Limburgse gedeputeerde Hubert Mackus en Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Daarna praten onderzoekers, adviseurs en ondernemers  de aanwezigen bij over de nieuwste innovaties met betrekking tot: LED-belichting, inzet van warmtepompen, aquathermie, gebruik van energieschermen, toepassing van Het Nieuwe Telen en de CO2-voorziening.
Belangstellende deelnemers aan het event kunnen ook de innovatieve Brightbox bezoeken, waar onderzoek aan grenswaarden van schadelijke stoffen plaatsvindt. Het programma richt zich zowel op de mogelijkheden voor de toekomst als op toepassingen voor de korte termijn.

Volledig programma

Begin januari is het volledige programma met workshops bekend en kunnen telers en andere belangstellenden zich aanmelden via de websites van Kas als Energiebron en Glitch. Advies is om woensdagmiddag 22 januari 2020 nu alvast in de agenda te reserveren. De locatie is: Brightlands Campus Greenport Venlo: Villa Flora, Sint Jansweg 20 in Venlo.
Neem voor meer informatie over het event contact op met Aat Dijkshoorn, mobiel 06 816 136 17, e-mail adijkshoorn@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Klik hier voor de website van Glitch. (Foto Brightbox Venlo)

Meer nieuws