Eerste Fossielvrij Cycletour groot succes en voor herhaling vatbaar

De eerste editie van de Fossielvrij Cycletour, die op vrijdag 16 juni werd gehouden en Priva in De Lier als start- en finishlocatie had, is beslist voor herhaling vatbaar. Uitgangspunt was om de deelnemers zonder inzet van fossiele brandstoffen – namelijk door vervoer op de racefiets – te informeren over diverse aspecten van de energietransitie.

Een kleine veertig deelnemers (telers, onderzoekers, beleidsmedewerkers) meldden zich voor een sportieve en informatieve middag. Uniform gekleed in het speciale wielershirt stapten de fietsers op voor de eerste etappe van De Lier naar Bleiswijk. Bij Delphy gaf Alex van Klink een presentatie over de meerwaarde van digitalisering, met een mooie knipoog naar het belang van data voor de hedendaagse fietsliefhebber.
In etappe 2 ging de groep terug naar het Westland. Bij Geothermie Vogelaer werden de fietsliefhebbers, die vaak hun uitdagingen zoeken op hoge bergtoppen, meegenomen naar de mogelijkheden die de diepe aardlagen bieden voor de energietransitie van de glastuinbouw.

Opstappen voor startups
Terug bij Priva gaf Division Q, een bedrijf van Koppert Cress, een presentatie over hun innovatieve aanpak richting een fossielvrije sector en het belang van veelbelovende startups daarbij.
De Fossielvrij Cycletour is een initiatief van Robert Solleveld van Kas als Energiebron. Hij was zeer enthousiast over de eerste tour en kondigde alvast een vervolg aan. De organisatie was mede in handen van Roger Abbenhuijs van Glastuinbouw Nederland en marketeer Maurice Wubben.

Foto's Thijmen Tiersma, Groentennieuws. Klik hier voor zijn uitgebreide verslag van de Fossielvrij Cycletour, inclusief een link naar meer foto's van de middag.

Meer nieuws