Afscheid Victor van Heekeren van Platform Geothermie op geslaagde aardwarmte-dag TNO

Afgelopen vrijdag heeft Victor van Heekeren afscheid genomen als voorzitter van het Platform Geothermie. Victor gaat met pensioen en is 12 jaar lang een belangrijk gezicht en vooral ook aanjager in de geothermiesector geweest. Op het door TNO georganiseerde Geothermie Symposium in Utrecht werd hij daarvoor terecht geridderd. Mark Frequin, DG Bereikbaarheid van ministerie van I&M maakte dat bekend in aanwezigheid van zo'n 100 deelnemers.

TNO organiseert ieder jaar een Geothermie symposium en geeft dan een overzicht van hun onderzoek. Ook wordt een vooruitblik op de mogelijke activiteiten van het komende jaar gegeven en wordt daarover met de aanwezigen gediscussieerd. Onderwerpen die de revue passeerden waren onder meer verschillende methoden voor debietvergroting,  diepe geothermie met hoge temperaturen en een visie op mogelijkheden om in kassen tot verdere uitkoeling van aardwarmte te komen.

Daarnaast zijn enkele gastsprekers in gegaan op andere ontwikkelingen in de sector. Zo zijn dit jaar zijn onder andere de ontwikkeling van de boringen in Mol (België) toegelicht. RVO ging in op de subsidiemogelijkheden voor aardwarmte en tenslotte werd de voortgang gemeld van de <link duurzame-energie aardwarmte ik-heb-al-een-bron kennisagenda-aardwarmte>Kennisagenda Aardwarmte.

De presentaties komen binnenkort hier beschikbaar.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer