Academy groep perk- en potplanten focust op fossielvrij

Roger Abbenhuijs

Speciaal voor telers en teeltmanagers in de perk- en potplantenteelt organiseert Glastuinbouw Nederland in het kader van programma Kas als Energiebron een cursusgroep Academy bestaande uit acht bijeenkomsten. De verbinding met de prak-tijk wordt gelegd door inbreng door de deelnemers van voorbeelden uit hun eigen bedrijf. De basisprincipes van HNT worden toegelicht en uitgelegd.

In deze Academy groep wordt het onderzoeksproject Perk- en potplanten fossielvrij intensief gevolgd en verbonden met zowel de huidige praktijk als de basisprincipes van HNT. De masterclass wordt gegeven door Hans Pronk van Pronk Consultancy met Martijn Gevers (teeltadviseur Delphy) die bij de proef bij Delphy betrokken is en Tristan Marcal Balk (Delphy, onderzoeker).

Inhoud
Centraal staat het in balans telen en het gebruiken van de zes balansen die gedefinieerd zijn in HNT. De waarnemingen in het onderzoeksproject worden bezien vanuit het gebruik van de balansen. Het onderzoeksproject is toekomstgericht: toepassing van LED, ontvochtiging onder gesloten schermen waarmee warmte kan worden terug gewonnen en toepassing van HD verneveling. De overeenkomsten en verschillen in teeltsturing met de huidige teeltwijzen worden benadrukt.

Wanneer en waar
De academy groep gaat van start op dinsdag 28 januari 2020 bij Delphy, Violierenweg 3 te Bleiswijk van 13.30 tot 16.30 uur. De volgende zeven bijeenkomsten vinden plaats op 11 februari, 10 maart, 31 maart, 9 juni, 15 september, 13 oktober en 10 november, steeds op dinsdagmiddag bij Delphy in Bleiswijk.

Kosten
Deelname staat open voor telers en teeltmanagers. De kosten bedragen €725 per deelnemer. Hierop is voor medewerkers 50% Colland subsidie mogelijk. Aanmelden kan via dit formulier. Neem voor meer informatie contact op met: Simone de Jong, tel. 06 224 793 45, mail: sdejong@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

Meer nieuws