Aanstormende operators op excursie

De leden van DAGO (Dutch Association Geothermal Operators) bundelen en delen hun ervaringen en kennis over aardwarmte op een open en gelijkwaardige wijze. Ondanks de zeer intensieve boorfase waar Aardwarmte Vierpolders zich in bevindt, wordt in dit project ook tijd vrij gemaakt om de aanstormende operators te informeren over de belangrijkste bevindingen en leerpunten. De groep is al twee keer in excursieverband in Vierpolders geweest, waarvan de laatste keer op 20 augustus 2015.

Regelmatig is één op één contact tussen de verschillende aanstormende en bestaande operators. Een voorbeeld daarbij is uitwisseling van de meest recente ervaringen op het gebied van testen en inbedrijfstelling. De opstartfase vindt daardoor effectiever plaats met minder aanloopperikelen.

Ervaringen als deze worden in het centrale logboek op DAGO-sharepoint vastgelegd en gerubriceerd, zodat opbouw en uitbreiding van ervaringen ook voor de toekomst wordt geborgd. Denk aan de tips in checklists bij het filtergebruik, het vullen van de bovengrondse installatie installatie, de druktesten en het testen van de regeling. DAGO bedankt Aardwarmte Vierpolders en Hydreco voor hun inzet!

Bekijk ook de nieuwe publieke website van DAGO: www.dago.nu.

Het project DAGO-kennismedewerker wordt gefinancierd vanuit het programma Kas als Energiebron, het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer