Werkingsonderzoek HortiAir

Beschrijving

De HortiAir is een warmtewisselaar waarmee kaslucht gekoeld en ontvochtigd wordt met buitenlucht. In dit ondezoek wordt naar de werking bij een komkommerteelt gekeken.

Resultaten

De HortiAir is ontworpen om, slechts gebruik makend van buitenlucht, een gewenst temperatuurgebied en vochtdeficit te handhaven. Hij regelt de temperatuur en relatieve vochtigheid in de kas. Hierbij kan de kas gesloten blijven en is het energiegebruik minimaal. Het CO2-gehalte wordt optimaal voor de plant ingesteld, en het CO2-verbruik wordt tot een minimum beperkt. Alle CO2 wordt in het product vastgelegd. Centraal staat het optimaliseren van de groeiomstandigheden van het gewas met een zo optimaal mogelijk effect op energie en CO2-besparing en bovenal op het totale bedrijfsrendement. De kwantiteit en de kwaliteit van het product worden door het constante lente klimaat verhoogd, terwijl het productietijdstip verlegd kan worden.

Projectnummer 13879
Startdatum 01-11-09
Einddatum 30-05-12
Afgerond Ja
Budget €104.020
Uitvoerder Overige Uitvoerders
Document

Onderzoek en projecten zonne-energie

Elektraproductie ZonWindKas

Afgerond

In dit project wordt onderzocht wat de haalbaarheid is van zonnecellen op de lamellen van de ZonWindKas, zoals die op het IDC gedemonstreerd...

Lees meer