Subsidies, rendabele CO2 en biomassa onderwerpen bijeenkomst bio-energie bij VinkSion

Investeren in bio-energie blijft rendabel, zelfs nu de (fossiele) energie- en CO2 prijs laag is. Kas als Energiebron nodigt u uit voor de bijeenkomst van de studiegroep Bio-energie, die plaatsvindt op donderdag 30 juni bij Paprikakwekerij VinkSion in Beetum (Fr).

De dag staat in het teken van subsidies, hout-WKK, rendabele CO2 en biomassa, emissienormen en –reiniging en warmteterugwinning met rookgascondensor. Paprikateler Jaap Vink (11ha) vertelt over zijn ervaringen met de 5 MWth/0,8 MWe hout-WKK en 25% warmteterugwinning met rookgascondensor in combinatie met hoog- en laagtemperatuurafgiftenet. Ook wordt een rondleiding gegeven langs de installaties. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de CO2 afvangst installatie.

CO2 afvangst
Nick ten Asbroek van Frames en Immanuel Jurg van Cato Engineering vertellen over de exploitatie en business case van hun CO2-win-installatie voor CO2-bemesting voor glastuinders met houtketel. Een andere optie voor de CO2 voorziening is om dit uit buitenlucht te halen. Alexander Gunkel van SkyTree licht de mogelijkheden toe.

Aanmelden
Lees hier meer over de bijeenkomst. De Studiegroep wordt vanuit het Programma Kas als Energiebron door Energy Matters in samenwerking met glastuinders georganiseerd. Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met; sander.peeters@spam-protectenergymatters.nl

Meer nieuws bio-energie

Houtstook blijft rendabel

Op donderdag 4 juni vond vanuit het ‘Programma Kas als Energiebron’ de ‘Studiegroep bio-energie, door en voor glastuinders’ plaats. Meer dan 30...

Lees meer