Workshop: met bodemenergie naar een fossielvrije bedrijfsvoering

Bij het tuinbouwbedrijf Koppert Cress wordt op zeer onderscheidende wijze gebruik maakt van bodemenergie. Het bedrijf past MTO (Middelhoge Temperatuur Opslag) in de bodem toe en onttrekt warmte waar mogelijk: aan de lucht, het water, de motoren in de koelcel en de kas.

Workshop 4 juni
Het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert dinsdag 4 juni a.s. bij Koppert Cress een workshop. Tijdens deze workshop verzorgen vijf verschillende sprekers de zeer gevarieerde presentaties. Ook is er volop ruimte voor discussie en uitwisseling van kennis. De presentaties gaan onder meer over:

  • De ambitie van Koppert Cress om een fossiel-vrije bedrijfsvoering te realiseren.
  • Effect van MTO op de ondergrond: meetresultaten uit onderzoek door het Nederlands Instituut voor Ecologisch Onderzoek (NIOO).
  • Hoe om te gaan met onzekerheden en effecten van de warmteopslag bij Koppert Cress.

Na de presentaties is er volop ruimte om tijdens de discussieronde met verschillende sprekers in discussie te gaan.

Netwerkborrel en rondleiding
De middag wordt besloten met een netwerkborrel en u kunt een kijkje nemen in de technische ruimte met de WKO-installatie van Koppert Cress. Deelname is gratis voor leden van het Gebruikersplatform Bodemenergie. De workshop duurt van 13.30 tot 18.30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van de bijeenkomst en hier als u zich direct wilt inschrijven voor deze bijeenkomst.

Meer nieuws Het Nieuwe Telen